Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@00:15:23 GMT

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۵۷۷۷

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در کودکان

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال‌ و بختیاری گفت: اگر والدین قصد دارند اعتماد به نفس فرزند خود را تقویت کنند باید توانایی‌های او را شناسایی کرده و متناسب با این توانایی‌ها به او اجازه کسب تجربه بدهند.

زهرا عطایی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص راهکارهای تقویت اعتماد به نفس در کودکان، اظهار کرد: در دوران طفولیت بخش عمده یادگیری در کودکان از طریق الگوبرداری انجام می‌شود و بنابراین والدینی که دارای اعتماد به نفس بالایی هستند می‌توانند آن را به کودکان خود نیز آموزش و انتقال دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال‌ و بختیاری، افزود: برقراری جوی آرام و توام با احترام در منزل یکی دیگر از مواردی است که در بالا رفتن اعتماد به نفس کودکان تاثیر بالایی دارد بنابراین باید هریک از اعضای خانواده اعم از پدر، مادر و فرزندان دارای جایگاه خاص و احترام باشند.

وی ادامه داد: درصورتی که در محیط خانواده فرصت اظهار نظر برای کودک فراهم باشد تاثیر بالایی در افزایش اعتماد به نفس او دارد همچنین توصیه می‌شود امکانات لازم جهت دستیابی کودک به برخی خواسته‌ها فراهم شود برای مثال نقاشی کشیدن راهکاری برای انتقال تخیلات کودک به کاغذ است و نیازی به امکانات زیادی ندارد اما در این موضوع هدف اصلی این است که کودک قادر باشد هرچیزی در ذهن دارد روی کاغذ پیاده کند.

عطایی عنوان کرد: در مواردی که کودکان اقدام به یک کار پرخطر می‌کنند والدین وظیفه جهت‌دهی به او را برعهده دارند و باید بر این اقدامات کودک نظارت داشته باشند اما لازم است متناسب با سن کودک به او اجازه تجربه کردن نیز داده شود یعنی والدین از گفتن مداوم "نمی‌توانی" به کودک خودداری کرده و هنگام صحبت با فرزند خود از به کار بردن افعال منفی پرهیز کنند.

این مشاور کودک اضافه کرد: هنگامی که کودک اصرار دارد به تنهایی و بدون کمک والدین آب بنوشد می‌توان متناسب با سن او از لیوان یک‌بار مصرف استفاده کرد و یا مقدار آب کمی در لیوان ریخت اما این موضوع که کودک بدون کمک قادر به انجام کاری مانند آب خوردن است تاثیر بالایی در افزایش اعتماد به نفس او دارد و "توانستن" به او القا می‌شود البته ممکن است در این میان خطایی نیز از سوی کودک رخ دهد و موجب ریختن آب درون لیوان شود اما نباید در این مواقع والدین واکنش تندی داشته باشند بلکه باید به آرامش به کودک نشان دهند ریختن آب یک موضوع بسیار طبیعی است که با گذشت زمان و یادگیری بهتر برای کودک رخ نخواهد داد.

وی تصریح کرد: اگر اشتباهی از کودک سر بزند نباید بیش از حد مورد سرزنش و توبیخ قرار گیرد همچنین والدین باید از یادآوری یک اشتباه به کودک خود خودداری کنند برای مثال درصورتی که کودک تجربه افتادن از یک بلندی مانند پله را درگذشته دارد نباید برای ترسیدن او از رفتن به جاهای بلند و خطرناک این خاطره مداوم به او یادآوری شود بلکه باید شرایط لازم برای یادگیری کودک توسط والدین فراهم شود و پدر و مادر سعی کنند برای جلوگیری از افتادن مجدد کودک به او بالا رفتن از پله را آموزش دهند و از گفتن کلمات "نرو"، "نمی‌توانی"، "انجام نده" و... خودداری کنند.

عطایی با بیان اینکه کودکان نیازمند کسب تجربه هستند، یادآور شد: اگر والدین قصد دارند اعتماد به نفس فرزند خود را تقویت کنند باید توانایی‌های او را شناسایی کرده و متناسب با این توانایی‌ها به او اجازه کسب تجربه بدهند همچنین اگر کودکی محدودیت‌هایی دارد نباید این محدودیت‌ها توسط والدین برای او بزرگ جلوه داده شوند بلکه والدین وظیفه دارند نقاط قوت کودک را شناسایی کرده و برای او نمایان کنند.

این مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال‌ و بختیاری، بیان کرد: زمانی که کودک به سن بلوغ می‌رسد لازم است توجه ویژه‌ای به موضوع خودآگاهی او شود یعنی فرد باید در این مرحله به یک شناخت از خود دست پیدا کرده و تمامی نقاط مثبت و منفی خود را شناسایی کند زیرا به این صورت می‌تواند از نقاط مثبت برای برطرف کردن نقاط منفی خود بهره‌مند شود.

وی تصریح کرد: به صورت کلی کودک باید دارای حق اشتباه و خطا کردن باشد اما نوع این خطا به والدین وابسته است برای مثال نزدیک شدن به اشیای خطرناک مانند چاقو که سلامت کودک را در معرض خطر قرار می‌دهد در این دسته خطا قرار نمی‌گیرد اما زمانی که یک کودک سعی دارد با استفاده از ابزاری مانند پیچ‌گوشتی یکی از وسایل بازی خود را باز کند و به دنبال کسب تجربه و کشف کردن است نباید والدین به این دلیل که ممکن است اسباب بازی کودک خراب شود او را از انجام این کار منع کنند.

عطایی با اشاره به اینکه نوع اسباب بازی کودک در افزایش اعتماد به نفس در او موثر است، خاطرنشان کرد: برای افزایش اعتماد به نفس کودکان باید اسباب بازی‌هایی برای او فراهم شود که امکان باز و بسته شدن و درنتیجه کسب تجربه برای کودک داشته باشند که به این ترتیب حس کنجکاوی نیز در کودک برطرف می‌شود، به صورت کلی محبت، تایید کردن، کسب تجربه و ایجاد محیط امن برای کودک افزایش اعتماد به نفس او را در پی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری اعتماد به نفس بازی کودکان افزایش اعتماد به نفس مشاور کودک توانایی ها کسب تجربه برای کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۵۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • راهکارهای بهبود فضای بالکن
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق