Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- امام جمعه موقت قزوین گفت: مهمترین اثر رشد تولید دانش‌بنیان افزایش اعتماد به نفس مردم ماست و به همین خاطر مقام معظم رهبری بعد از تأکید بر ضرورت جهاد تبیین شعار سال را تولید دانش‌بنیان انتخاب کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی خضری بعدازظهر امروز در خطبه‌های نخستین نماز جمعه در سال 1401 با اشاره به نامگذاری شعار سال به نام تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب برای تحقق تمدن نوین اسلامی یک منظومه فکری جامع دارند که اگر با این منظومه آشنا باشیم، ارتباط بین شعار سال و جهاد تبیین را درمی‌یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به راه‌اندازی جنگ ترکیبی دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: هدف جنگ ترکیبی تضعیف اعتماد به نفس ملی ماست؛ در جالی که مهمترین اثر رشد تولید دانش‌بنیان افزایش اعتماد به نفس مردم ماست و به همین خاطر مقام معظم رهبری بعد از تأکید بر ضرورت جهاد تبیین شعار سال را تولید دانش‌بنیان انتخاب کردند.

خضری با بیان اینکه دشمن سال‌ها از طریق جنگ اقتصادی به دنبال کاهش ارزش پول ملی بود، اضافه کرد: همچنان که رهبر معظم انقلاب از 12 سال قبل هشدار دادند، دشمنان به دنبال این است که با سقوط ارزش پول میزان خودباوری و در نهایت هویت ملی ما را تضعیف کند که مهمترین راه برای مقابله با این نقشه شوم جهش تولید به ویژه جهش تولید دانش‌بنیان است.

خطیب جمعه قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم جهاد تبیین برای معرفی دستاوردهای کشور در حوزه تولید دانش‌بنیان گفت: امروز دشمنان مستکبر ما قصد دارند از طریق جنگ ادراکی و شناختی دستاوردهای فناورانه و دانش‌بنیان ما را حقیر جلوه دهند و به همین خاطر مقا معظم رهبری با هوشمندی خود در پیام نوروزی از پرتاب ماهواره توسط سپاه پاسداران تشکر کردند.

خضری با اشاره به احیای شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم افزود: متأسفانه در شرایطی که ایران پنجمین کشور پیشرو در صنعت فضایی و ماهواره‌ای بود، شاهد رکود فعالیت‌های این حوزه در دولت قبل بودیم. با این حال دوباره توان خود را در این حوزه بازیافتیم و شاهد این هستیم که سپاه پاسدارن ماهواره به شعاع 500 کیلومتری زمین می‌فرستد.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس: تولید دانش‌بنیان به حذف اشتغال کاذب منجر می‌شودامام‌جمعه قم: دانش‌بنیان شدن اقتصاد سبب ماندگاری نخبگان علمی در کشور می‌شوددانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ باید فرهنگ عمومی شود/ تبدیل شهرک‌های صنعتی به پارک‌های علم و فناوری

وی در بخش پایانی سخنان خود به موضوع انتصابات و چیدمان مدیران اجرایی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در جمهوری اسلامی هیچ‌کدام از ما نباید برای خودمان شغل تعریف کنیم و در ضمن باید بدانیم که تکلیف ما چیدن مدیریت‌ها نیست، بلکه جهاد تمام‌عیار برای حفظ ارزش‌های انقلاب و تحقق شعارهای اساسی نظام است.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد نماز جمعه شرکت های دانش بنیان استانداری قزوین تولید ملی ستاد نماز جمعه شرکت های دانش بنیان استانداری قزوین تولید ملی تولید دانش بنیان اعتماد به نفس جهاد تبیین شعار سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۸۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن

کیوان جعفری طهرانی کارشناس معدن و تحلیلگر ارشد بازار‌های جهانی معدن و صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: برخی از معادن بزرگ دولتی مانند چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران دچار پیری شده اند. شایان ذکر است که وضعیت معدن گل‌گهر کمی بهتر است، همچنین منظور از سنگ آهن مرکزی معدن چغارت بافق است؛ چرا که معدن سه‌چاهون طی چند سال اخیر به بهره‌برداری مناسب رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه معادن اصلی چادرملو و چغارت پیر شده اند و تنها راه برخورد با این قضیه کشف ذخایر جدید است. البته لازم به ذکر است که این معادن عمق ۱۰۰ متر را رد کرده اند و به صورت روباز از آنها برداشت شده است. زمانی که به این عمق می‌رسیم، ادامه برداشت در صورت داشتن ذخیره به صورت زیر زمینی مهیا است، اما ما تکنولوژی و ماشین آلات مناسب برای این نوع برداشت را در اختیار نداریم.

جعفری طهرانی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال زمانی که آقای دکتر کرباسیان رییس ایمیدرو بود، ذخیره‌ای در استان کرمان کشف شد که در عمق ۵۰۰ متری قرار دارد. این ذخیره را به عنوان منبع برداشت برای گل‌گهر می‌توانستیم در نظر بگیریم، اما ما برای برداشت در این عمق فاقد ماشین آلات و تکنولوژی لازم بودیم.

چرایی ضعف در صنعت معدن

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته برای غلبه بر مشکل کمبود قطعات ماشین آلات اقدام به مهندسی معکوس شده است. این امر کمی هزینه‌های ساخت را در ابتدا افزایش می‌دهد، اما در ادامه تولید قطعات برای این ماشین آلات با توجه به موارد متعدد استفاده آنها توجیه اقتصادی خواهد یافت؛ به عنوان مثال حتی گل‌گهر پا را فراتر گذاشت و اقدام به ساخت دامپ‌تراک کرد، اما همچنان محدودیت‌هایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد از یک تناژی به بالاتر ساخته شود.

این تحلیلگر ارشد بازار‌های جهانی معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: دامپ تراک‌های سنگین معمولا ۱۰۰ درصد دیزل نیستند و موتور‌های الکتریکی دارند که ساخت آنها در حالت عادی در کشور ممکن نیست. تحریم‌ها نیز باعث شده است که نتوانیم این قطعات را وارد کنیم و قیمت ارز هم که معضلی دیرینه است.

وی ادامه داد: فراموش نکنیم که پروژه‌های اکتشاف در خیلی از کشور‌ها صرفا توسط دولت آن کشور اتفاق نمی‌افتد، بلکه سرمایه گذاران خارجی نیز در این نوع پروژه‌ها همکاری دارند. اما در کشور ما به واسطه تحریم‌ها این مورد محقق نمی‌شود. جمیع موارد ذکر شده باعث شده است که ما در زمینه توسعه تکنولوژی معادن دچار ضعف شویم.

توسعه وسیع صنعت فولاد در سایه کمبود انرژی 

جعفری طهرانی در خصوص افزایش حجم تولید فولاد به ۳۲ میلیون تن گفت: خیز بلند تولید فولاد در ایران حقیقت دارد و حجم حدودا ۵ درصد در سال ۱۴۰۲ به تولید افزوده شده است. قابل ذکر است، همانطور که آقای دکترسبحانی رئیس انجمن فولاد گفته است اگر ما کسری انرژی نداشتیم می‌توانستیم به تولید ۴۰ میلیون تن فولاد در سال نیز برسیم.

وی ادامه داد: با همین میزان تولید ما در رتبه دهمین تولید کننده فولاد در دنیا هستیم، اما لازم است که برای بدست آوردن برتری و حفظ جایگاه خود در بازار جهانی برای کمبود انرژی تمهیداتی اندیشیده شود. این کمبود انرژی سال به سال حادتر خواهد شد، هرچند در سال ۱۴۰۲ این کسری با مدیریت خوب کارخانجات و دولت کمتر از سال قبل موجب آسیب به تولید شد، اما لازم است این مسئله را به صورت پایه‌ای حل کنیم.

دانش بنیان‌ها و تولید

جعفری طهرانی در خصوص حل مشکلات تولید مواد معدنی با استفاده از پتانسیل دانش بنیان‌ها گفت: جدای از توان فنی دانش بنیان‌ها نباید فراموش کنیم که مشکل اصلی در تمام پروژه‌های کشور تامین نقدینگی است. در زمینه دانش فنی تولید فولاد با وجود اینکه فعلا فولاد سبز تولید نمی‌کنیم، اما مشکلی در توسعه تولید نداریم.

وی ادامه داد: هم اکنون مشکل شرکت‌های دانش بنیان نقدینگی است وگرنه کار که از تولید تسلیحات پیشرفته‌ای که هم اکنون می‌سازیم سخت‌تر نیست. مشکل فعلی تامین نقدینگی است و باید دست به دست هم راه حلی برای افزایش ارزآوری و تامین نقدینگی فراهم کنیم. شرکت‌های دانش بنیان هم اکنون قادر به تامین منابع از بانک‌ها نیز نیستند، چرا که خود بانک‌ها هم مشکل دارند.

این کارشناس صنایع معدنی در پایان تصریح کرد: تولید تکنولوژی مشکل بزرگی نیست؛ چرا که مشکلات تکنولوژی در نهایت ۳۰ درصد گره تولید را شامل می‌شود. اگر تامین نقدینگی که باعث ۷۰ درصد مشکلات است به درستی مرتفع شود، قطعا دانش بنیان‌ها قادر به انجام تولید و یا انتقال تکنولوژی و همچنین مهندسی معکوس هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فناوری دانش بنیان باید در مسیر عمران و آبادانی به کارگیری شود
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • تاکید ماموستا رستمی بر توجه به معیشت و زندگی کارگران
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن