Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@01:32:20 GMT

دلایل کاهش اعتماد به نفس در افراد

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۸۱۹۳

دلایل کاهش اعتماد به نفس در افراد


به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دلایل متعددی برای اعتماد به نفس پایین وجود دارد که پی بردن به این مشکل و بررسی دلایل آن ، می‌تواند اولین قدم برای افزایش اعتماد به نفس باشد.

مهم‌ترین چیزی که افراد باید در خصوص اعتماد به نفس پایین بدانند این است که مقصر این مشکل, آن ها نیستند چراکه دلایل اعتماد به نفس پایین در هر فرد با دیگری متفاوت است که از آن جمله می‌توان به ژن، پیشینه فرهنگی، تجربیات دوران کودکی و سایر شرایط اشاره کرد که هر یک می‌توانند به نوعی در زندگی همه افراد نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته‌ای که در این میان وجود دارد این است که اگرچه نمی‌توان تجربیات گذشته خود که باعث شکل گیری شخصیت هر یک از افراد شده اند را تغییر داد، اما می‌توان کار‌های زیادی به منظور تغییر افکار و انتظارهای خود انجام داد تا بتوان اعتماد به نفس بیشتری داشت.

ژن‌ها و مزاج

برخی از مواردی که باعث شکل گیری اعتماد به نفس در وجود افراد می‌شوند, در بدو تولد، در ذهن و مغز آن ها شکل می‌گیرند و به همین دلیل، باید دانست  افراد نباید خودشان را به خاطر تصوری که از خود دارند, سرزنش کنند.

مطالعات نشان می‌دهند که ترکیب ژنتیکی افراد بر میزان اعتماد به نفس آن‌ها تاثیر می‌گذارد و به همین منظور, " سروتونین ", به عنوان یک انتقال دهنده عصبی مرتبط با شادی و " اکسی توسین ", هردو می‌توانند با تغییرات ژنتیکی خاصی مهار شوند و در این میان, برخی از مطالعات نیز نشان می‌دهند که ممکن است بین ۲۵ تا ۵۰ درصد از ویژگی‌های شخصیتی مرتبط با اعتماد به نفس، ارثی باشند.

بیشتر بخوانید:

چند راهکار کلیدی برای افزایش اعتماد به نفس

برخی از جنبه‌های رفتاری افراد نیز از خلق و خوی آن‌ها نشأت می‌گیرد و به همین دلیل، اگر به طور طبیعی و به ویژه، افراد در شرایطی که برای آن ها ناآشناست مراقب همه چیز باشند و به موضوعی به نام "بازدارندگی رفتاری" تمایل داشته باشند, طبیعی است که وقتی با موقعیتی روبرو می‌شوند، توقف و بررسی می‌کنند تا ببینند که آیا همه چیز, آن طور که آن‌ها انتظار دارند به نظر می‌رسد یا خیر؟ و به همین دلیل، اگر موضوعی اشتباه به نظر برسد به احتمال زیاد از موقعیت دور می‌شوند.

به طور کلی باید گفت که ممکن است اعتماد به نفس افرادی که در اغلب مواقع، محتاط هستند، پایین باشد و در حقیقت، آن طور که باید اعتماد به نفس نداشته باشند، اما همین افراد, وقتی به توانمندی ها و استعدادهای خود پی می برند و ابزار‌های موردنیاز را بررسی می‌کنند و همچنین, متوجه آن چه که درست است, می شوند و در این راستا, کار‌های موردنیاز را انجام می‌دهند به این نتیجه می‌رسند که نباید با اعتماد به نفس خود مبارزه کنند.

تجارب زندگی

برخی از تجربیات شخصی افراد می‌تواند منجر به این شود که آن‌ها به خود اطمینان کامل نداشته باشند تا جایی که در برخی از موارد، آن طور که باید برای خود و توانایی هایشان ارزش قائل نشوند. به طور مثال؛ ضربه زدن دیگران، سوء استفاده جسمی، عاطفی، قدرنشناسی و... همگی می‌توانند به طور قابل توجهی بر این موضوع تأثیر بگذارند که افراد حس ارزشمندی به خود داشته باشند که اگر در این موارد، آن‌ها نتوانند به خود کمک کنند باید به دنبال درمان از طریق پزشک متخصص باشند.

سبک فرزندپروری

نحوه برخورد با فرد در خانواده می‌تواند پس از مدت‌ها حتی در بزرگسالی روی او تأثیر بگذارد. به طور مثال؛ اگر والدین فرد، به طور دائم او را تحقیر و با دیگران، مقایسه اش کنند و به او بگویند که هرگز به چیزی نمی‌رسد، این صحبت‌ها در ذهن فرد باقی می‌ماند و قطعا در بزرگسالی، خود را بروز می دهد و این نشان می‌دهد که حمایت والدین از سلامت روان و خود فرد می‌تواند باعث شود که رابطه او با جهان تغییر کند.

بیشتر بخوانید:

راهکارهای تشویقی افزایش اعتماد به نفس

آزار و تحقیر

یکی از مواردی که باعث کاهش اعتماد به نفس در فرد می‌شود آزار و تحقیر است؛ به طوری که می‌تواند از کودکی تا بزرگسالی همراه او باشد و باعث شود که روی اعتماد به نفس فرد درمورد ظاهر، توانایی‌ها و دیدگاه‌ها و سایر زمینه‌های زندگی اش تاثیر بگذارد.

وقتی که فرد اعتماد به نفس پایینی داشته باشد، هنگامی که وارد مدرسه، دانشگاه، محل کار و حتی جامعه می‌شود با مشکلاتی روبرو می‌شود؛ به طوری که از ابراز وجود و توانایی‌های خود اذیت می‌شود و سعی می‌کند از همه دوری کند و نتواند آن طور که باید خود را نشان دهد.

جنسیت و نژاد

جنسیت و نژاد در کاهش اعتماد به نفس افراد تاثیرگذار هستند؛ به طوری که بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند زمینه‌های نژادی و فرهنگی جوامع می‌توانند در داشتن یا نداشتن اعتماد به نفس افراد آن جامعه تاثیرگذار باشند که در این میان، زن‌ها یکی از گروه‌های آسیب پذیری هستند که اگر موردتبعیض قرار گیرند و پیام‌های منفی و غیرواقعی از سوی دیگر افراد جامعه دریافت کنند, نمی‌توانند توانمندی و استعداد‌های خود را آن طور که باید نشان دهند.

بیشتر بخوانید:

نقش والدین در شکل گیری اعتماد به نفس فرزندان

کمال گرایی

کمال گرایی، نوعی از تفکر در برخی از افراد است که تا حد زیادی باعث کاهش اعتماد به نفس اغلب آن ها می‌شود چرا که افراد کمال گرا همیشه به بالاترین و عالی‌ترین نتیجه‌های کاری فکر می‌کنند و زمان زیادی را برای آن اختصاص می‌دهند، اما مشکل اینجاست که آنقدر روی عملکرد و خروجی کار خود وسواسیت افراطی دارند  که گاهی باعث دلزدگی خود و دیگران می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که اعتماد به نفس آن‌ها به مرور کاهش پیدا کند. زیرا کمال گرایی افراطی باعث می‌شود که افراد از انجام کار‌هایی که برای آن‌ها ارزشمند است و برای آن ارزش قائل هستند باز بمانند که باید به خود کمک کنند تا کمال گرایی آن‌ها باعث نشود که خللی در توانمندی و استعداد‌های آن‌ها به وجود آید و در این میان، تلاش کنند که اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.

اضطراب و افسردگی

معمولا اضطراب و افسردگی, از دلایل اعتماد به نفس پایین درافراد هستند که فرد باید به خود کمک کند کارهایی را انجام دهد که به آن ها علاقه دارد و بدنبال آن, برای رسیدن به اهداف خود و حس مفید بودن در جامعه و دوری کردن از حوادث و اخباری که باعث تشدید اضطراب و افسردگی اش می شود, تلاش کند و تمام سعی اش بر این باشد که اعتماد به نفس خود را افزایش دهد و در این مسیر نیز می تواند از درمانگر و متخصص روانشناسی هم بهره مند شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی خانواده اعتماد به نفس خودکم بینی اعتماد به نفس پایین کاهش اعتماد به نفس آن طور داشته باشند کمال گرایی برای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۸۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • حد کم کردن وزن کجاست؟ نگاهی به شیوه‌های مرسوم در کاهش و تثبیت وزن
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید