Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@14:10:14 GMT

اعتماد به نفس داریم؛ نداریم؟!

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۹۹۶۵

اعتماد به نفس داریم؛ نداریم؟!

‌ایجاد آمادگی برای مواجهه با شرایط مختلف زندگی در سایه افزایش ظرفیت وجودی، ایجاد ارتباط بهتر با خود و همچنین درک اهمیت احساساتمان درباره خود میسر می‌شود. از آنجایی که اطلاعات در طول زمان و با تمرین تبدیل به رفتار می‌شود می‌توان با افزایش اطلاعات و آگاهی، کیفیت زندگی را تغییر داد و در مسیر افزایش آن گام برداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستو رفیعی خبرنگار دکتر ویدا فلاح، روانشناس و متخصص مهارت‌های زندگی در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: اعتماد به‌نفس بالا یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای ایجاد تغییر و افزایش کیفیت زندگی است. وی در تعریف اعتماد به‌نفس می‌گوید: اعتماد به‌نفس به معنای احساس توانایی انجام کار یا همان اعتماد به خود برای یادگیری است. داشتن سطح بالایی از اعتماد به‌نفس می‌تواند به بهره‌بری مناسب از موقعیت‌ها منجر شود. فرد با اعتماد به‌نفس بالا براحتی اظهارنظر می‌کند و مخالفت دیگران را نیز براحتی می‌پذیرد. چنین فردی ناتوانی‌هایش را می‌پذیرد و آگاه است که قرار نیست در هر زمینه‌ای توانا باشد. این متخصص مهارت‌های زندگی تأکید می‌کند: این احساس اکتسابی است و می‌توان با گفت‌و‌گوی ذهنی بر آن اثر گذاشت. البته باید به یاد داشته باشید که اعتماد به‌نفس همیشه وابسته به توانایی‌های ما نیست. بنابراین باید برای افزایش اعتماد به‌نفس تلاش کرد. یکی از راهکار‌های افزایش اعتماد به‌نفس الگوبرداری از افرادی است که اعتماد به‌نفس بالا دارند. توجه به نوع راه رفتن، حرف زدن و نوع معاشرت و زبان بدن آنها می‌تواند مؤثر باشد. دکتر فلاح می‌افزاید: در حقیقت اعتماد به‌نفس از عوامل مهم موفقیت در روابط است، اما در مقابل اعتماد به‌نفس کاذب هم وجود دارد که در واقع نمایشی از اعتماد به‌نفس است. به‌گفته این روانشناس عزت نفس نیز فاکتور مهم دیگری است که هر فردی برای مواجهه با مسائل و مشکلات زندگی به آن نیاز دارد. وی عزت نفس را چنین معنا می‌کند: عزت نفس همان احساس ارزشمندی درونی درباره خود، صرفنظر از داشته‌ها، مهارت‌ها و ویژگی‌ها است. این احساس وابسته به تجربیات فرد از بدو تولد است. اگر محیط پاسخگوی خوبی به نیازها بوده باشد، احساس خوب و مهم بودن و در واقع ارزشمندی در فرد شکل می‌گیرد. فرد با عزت نفس بالا به‌دلیل ارتباط عمیق با خود، با احترام با شرایط مختلف و مشکلات روبه‌رو می‌شود پس آسیب‌پذیری او کم و در مقابل قدرت اثرگذاری او افزایش می‌یابد.‌   ویژگی افراد با عزت نفس پایین:   تفکر منفی غالب   ‌ دست به عمل زدن قبل از بررسی   ‌ والد کنترلگر و کودک آزرده فعال  سرزنش خود و دیگران   ‌ گویندگی بالا، شنوندگی کم   ‌ در رسیدن به اهداف مصمم نیستند   ‌ احساس شایستگی کم   ‌ در مشکلات غرق می‌شود و توان حل مشکل را از دست می‌دهد   ‌ مهرطلبی و تأیید خواهی زیاد   ‌ قدرت نه گفتن و نه شنیدن ندارد   ‌ براحتی به دیگران بی‌احترامی می‌کند   ‌ تحت تأثیر محیط و دیگران دچار هیجان شدید می‌شود   ‌ تمایل به عدم ارتباط با دیگران   ‌ بی‌انگیزگی برای تلاش   ‌ نیاز به برتری طلبی   ‌ مشکلات ارتباطی   ‌ ترس بیش از اندازه   ‌ انتقاد‌پذیری پایین   ‌ تعارض بین خود ادراک شده و خود مطلوب    ویژگی افراد با عزت نفس بالا:   ‌ نقاط ضعف و اشکالات خود را می‌پذیرد   ‌ با خود ارتباط عمیق دارند   ‌ آسیب‌پذیری کم در تمامی روابط   ‌ والد حمایتگر فعال دارند   ‌ استرس و فشار عصبی کم   ‌ کم بودن توقعات از دیگران و شرایط   ‌ پذیرش و احترام نسبت به تفاوت‌ها و وقایع   ‌ مسئولیت‌پذیری بالا   ‌ گفت‌و‌گوی درونی بالغانه   ‌ایجاد احساسات مثبت در دیگران   ‌ لذت بردن حتی از موقعیت‌های کوچک   ‌ حس قدردانی زیاد   ‌ احساس شایستگی   ‌ حس نا امنی کم   ‌ در رویارویی با مسائل به‌دنبال راه حل می‌گردد   ‌ مشکل را عامل رشد خود قرار می‌دهد   ‌ قادر به صمیمی شدن با دیگران   ‌ ترس اندک از قضاوت شدن ‌

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۹۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب

بیماری کبد چرب غیرالکلی به یک نگرانی رو به رشد سلامت در سراسر جهان تبدیل شده است و سبک زندگی بی‌تحرک باعث افزایش چنین وضعیت خطرناکی در سلامتی می‌شود.   به گزارش ایسنا، کبد یکی از مهمترین اندام‌های بدن است که سبب دفع سموم  ناشی از بیماری‌هایی مثل چاقی، دیابت و فشار خون بالا می‌شود و کبد چرب به بیماری گفته می‌شود که در آن  چربی در کبد تجمع کرده باشد و وقتی درمان نشود ممکن است منجر به سایر عوارض کبدی شود.   علائم کبد چرب شامل خستگی، حالت تهوع، درد شکم، کاهش اشتها، زردی پوست و چشم‌ها و ادرار تیره و مدفوع خاکستری است.   پیشگیری از کبد چرب   برای اینکه کبد سالمی داشته باشید باید غذای سالم بخورید و از مصرف الکل خودداری کنید، همچنین باید ورزش کنید و وزن خود را پایین بیاورید، خوب بخوابید، بیماری‌های زمینه‌ای خود را کنترل کنید و سبک زندگی خود را تغییر دهید.   ورزش‌های قلبی عروقی   دویدن، شنا کردن، حرکات موزون و ایروبیک، می‌توانند سبب سوزاندن چربی و بهبود عملکرد قلب شوند.   تمرینات مقاومتی   ایجاد توده عضلانی بدون چربی از طریق تمرینات قدرتی می‌تواند متابولیسم شما را افزایش دهد و یکی از بهترین راه‌ها برای پایین آوردن سریع چربی خون، تمرینات مقاومتی است۰   یوگا و پیلاتس    این ورزش روی کشش، قدرت مرکزی و تعادل کار می‌کند و به صورت غیر مستقیم می‌تواند استرس را کاهش داده و از سلامت کبد و مدیریت وزن حمایت کند.   تمرینات تناوبی با شدت بالا و ریکاوری کوتاه   تمرینات تناوبی با شدت بالا و ریکاوری کوتاه می‌توانند عملکرد کبد را بهبود بخشند و چرخش نیم‌تنه بالایی که باعث اکسیژن‌رسانی هر چه بهتر به کبد می‌شود و در عین حال شنا کردن، اسکات زدن، تمرینات شکم، وزنه‌ زدن و دوچرخه‌سواری از جمله این ورزش‌ها به شمار می‌روند.   پیاده‌روی بر اساس این مطلب که از سوی زهرا داوودی، فیزیولوژیست ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، ‌آمده است: پیاده‌روی سریع و منظم فوائد بسیار زیادی برای سلامتی دارد و در مطالعه‌ای معتبر ثابت شده که افراد اگر در پنج روز هفته به مدت یک ساعت پیاده‌روی کنند، می‌تواند به میزان قابل توجهی کلسترول LDL خون را کاهش دهند.   شاید جالب باشد بدانید حتی ورزشکاران حرفه‌ای هم ممکن است با مشکلات چربی و کلسترول بالا دست و پنجه نرم کنند؛ به عبارت دیگر ورزش در کنار سایر بخش‌های دیگر مثل تغذیه خوب، حذف چربی‌های ترانس، مصرف غذاهای غنی از امگا ۳، افزایش مصرف فیبر محلول و مصرف پروتئین وی، خواب صحیح، سبک زندگی متعادل و آرامش روحی، می‌تواند تاثیر دو چندانی داشته باشد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • شهید مطهری جهش فکری در دانشگاه‌ها ایجاد کرد
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • ژاوی: ماندم چون اعتماد‌به‌نفس تیم بالا رفته بود
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • افعی تهران، راسکولنیکُف و احساس منحصر به فرد بودن در جهان