Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@15:48:06 GMT

نقش کلیدی والدین در افزایش اعتماد به‌نفس کودکان

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۸۱۳۵

نقش کلیدی والدین در افزایش اعتماد به‌نفس کودکان

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، اعتماد به نفس یا خودباوری یکی از نیازهای روحی انسان است؛ انسان نیاز دارد که احساس مفید بودن کند، توانایی‌های خود را دریابد و احساس خوشبختی داشته باشد.
به گفته آبراهام مازلو، روانشناس برجسته امریکایی، هنگامی که نیاز احترام به خود، ارضا شود، شخص احساس اعتماد به نفس، ارزشمندی، توانایی و قابلیت می‌کند و وجود خود را در دنیا مفید و لازم می‌یابد، اما عقیم ماندن این نیازها، موجب احساس حقارت، ضعف و ناامیدی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روانشناسان معتقدند اعتماد به نفس پدیده‌ای اکتسابی است، به این معنا که انسان می‌تواند با تمرین، یادگیری راهکارها و برنامه‌ریزی، اعتماد به نفس را در خود ایجاد یا تقویت کند. در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره می‌شود.
مریم پیاده‌رومقدم، روانشناس و مدرس دانشگاه زاهدان در این خصوص به خبرنگار ایکنا گفت: اعتماد به نفس یک نیاز فطری است و کمبود آن در انسان ایجاد خلأ می‌کند؛ شخصی که اعتماد به نفس پایینی دارد از شانس کمی برای موفقیت برخوردار است؛ چنین فردی معمولا افسرده است و سعی می‌کند از اجتماع فاصله بگیرد.
وی اظهار کرد: عدم اعتماد به نفس به‌دلیل نداشتن توانایی و قابلیت نیست، بلکه ریشه در عدم شناختن این توانایی‌ها دارد؛ اگر ما خودِ واقعی‌مان را کشف نکنیم و پیوسته خود را با معیارهای دیگران مقایسه کنیم، احساس پوچ و ناتوان بودن به ما دست می‌دهد.
این مدرس دانشگاه در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان اعتماد به‌نفس را افزایش داد، گفت: تقویت اعتماد به نفس منوط به شناخت خود و باور به توانایی‌های خود است؛ انسان‌ها شبیه به همدیگر نیستند، هر کس قابلیت‌های منحصر به‌فردی دارد که باید کشف شود؛ آگاهی و باور به این استعدادها، توانایی‌ها و قابلیت‌ها به انسان اعتماد به نفس می‌بخشد.
وی افزود: کسانی که اعتماد به نفس آنان پایین است، فکر می‌کنند دیگران استعدادهایی دارند که آن‌ها ندارند، بطور مثال زیبایی، هوش یا موقعیت دیگران را با خود مقایسه می‌کنند و بعد نتیجه می‌گیرند که خودشان ضعف دارند.

پیاده‌رومقدم با اشاره به نقش مهم والدین در اعتماد به نفس کودکان، اظهار کرد: اعتماد به نفس کودکان تا حد زیادی وابسته به نحوه برخورد والدین است؛ جملات انگیزشی و تشویقی پدر و مادرها نقش زیادی در ایجاد حس مفید بودن و اعتماد به نفس کودکان دارد.
وی بیان کرد: در درجه اول باید فرزندان خود را دوست بداریم؛ این مسأله بدیهی به‌نظر می‌رسد، اما نکته اینجاست که کودک باید احساس کند که از طرف والدین، دوست داشته می‌شود، باید به فرزند خود این دوست داشتن را نشان دهیم.
این روانشناس ادامه داد: باید به فرزند خود کمک کنیم که اهدافش را بر اساس واقعیت‌ها تعیین کند، بعضی هدف‌های خیلی بزرگ، شکست‌ها و ناامیدی‌هایی به‌دنبال دارد که کم کم اعتماد به نفس را از کودک می‌گیرد.
وی اظهار کرد: هرگز نباید کودک خود را با دیگران مقایسه کرد؛ متأسفانه پدر و مادرها گاهی فرزندان خود را به‌دلایلی مثل ناکام ماندن در یک آزمون، سرزنش کرده و با بقیه مقایسه می‌کنند؛ بدون تردید این مقایسه اعتماد به نفس کودک را نابود می‌کند.
پیاده‌رومقدم با اشاره به اینکه والدین نباید همه کارها را خودشان برای کودک انجام دهند، افزود: کودک باید مسئولیت‌پذیر باشد، برای این‌کار، برخی مسئولیت‌های ساده‌تر را به عهده خود آنان واگذار کنیم تا با انجام آن، احساس مفید بودن کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا اعتماد به نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۸۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • ژاوی: ماندم چون اعتماد‌به‌نفس تیم بالا رفته بود